Metalokeramičke krunice ili navlake

Metalokeramičke krunice ili navlake
10/04/2016 | Novosti | Nema komentara

Metalokeramičke krunice ili navlake

Kada su mogućnosti za saniranje plombama iscrpljene, kvalitetno urađena krunica će svakako produžiti vek vašem zubu.

Metalokeramičke krunice se izrađuju u slučajevima kad je u većoj meri oštećen prirodni zub (usled karijesa ili preloma) ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja ili oblik zuba).

Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno izbrusiti , kako bi se na njega mogla postaviti krunica. Nakon brušenja, uzima se otisak preostalog dela zuba na osnovu koga će se izraditi krunica u laboratoriji.

Za izradu jedne krunice potrebno je nekoliko dana, a u tom periodu pacijenti dobijaju privremene krunice, kako bi mogli normalno da funkcionišu u svakodnevnom životu. U završnoj fazi, krunica se cementira na brušeni zub i njihovim spajanjem zub poprima potpuno prirodan izgled.

Kod metalo-keramičkih nadoknada na metalnu podstrukturu se nanosi sloj keramike koja potpuno prekriva metal tako da se metal uopšte ne vidi u ustima. Na ovaj način je obezbeđena izdržljivost koju daje metal, dok se istovremeno postiže odličan estetski efekat zahvaljujući keramici na površini. Osim visoke izdržljivosti i odlične estetike, ove nadoknade su i finansijski povoljne pa predstavljaju i najčešći izbor pacijenata.

Metalo-keramičke krunice su najbolje rešenje ako:

  • Imate mnogo velikih, defektnih ispuna (pogotovo na bočnim zubima)
    • Želite visokoestetske i najdugoročnije rezultate
    • Tražite potpuni preobražaj osmeha, uključujući i poboljšanje oblika zuba (npr. kod bruksizma)
    • Mogu da traju i do 15 godina (vek trajanja je direktno povezan sa frakturom nadoknade, kvarom zuba ili obolenja desni)

U Impact Dental-u  metalokeramička krunica se izrađuje od najkvalitetnijih materijala, sarađujemo sa najboljim zubnim tehničarima i uz to smo najpovoljniji.

Posetite nas!