ANTI-AGING/Hijaluronski fileri i mezoterapija

ANTI-AGING/Hijaluronski fileri i mezoterapija
26/03/2018 | Novosti | Nema komentara

ANTI-AGING/Hijaluronski fileri i mezoterapija

Šta je hijaluron?

Oko 70% hijalurona se nalazi u koži i održava njen volumen. Nažalost, sa godinama, hijaluronska kiselina se troši, koža lica stari i stvaraju se bore.

Suština tretmana filerima je nadoknaditi hijaluronsku kiselinu koja je vremenom nestala i na taj način smanjiti dubinu bora.

Treba napomenuti da kreme na bazi hijalurona nemaju efekat jer da bi hijaluron uticao na punoću, volumen i popunjavanje bora,mora prodreti u dublje slojeve kože. Hijaluron zbog svoje veličine ne može da prodre kroz kožu već molekuli ostaju na površini kože gde vezuju vodu iz vazduha i na taj način vlaže kožu bez suštinskog anti-ejdžing efekta.

Mogu se menjati konture lica, popunjavati asimetrije na licu, popunjavati usne.

Popunjavanje usana hijaluronom

 Vremenom se usne smanjuju, postaju dehidrirane, gube jasnu konturu, njihov ugao pada i polako se oko njih pojavljuju bore.

Primenom filera od strane stručnog lekara može se povratiti punoća usana, ukloniti bore oko njih, podići uglove usana, a asimetričnim usnama podariti simetriju, dok se tanke usne mogu povećati.

Pravilno tretirane usne hijaluronom su lepe, jedre i prirodno rumene. Osećaj u usnama se ne menja, nisu bolne. Usne izgledaju savršeno prirodno, tako ih i osećate, bilo na dodir ili bilo kakvu drugu senzaciju (toplo, hladno…).

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za osobe koje žele da uklone fine linije ili duboke bore na licu bez operacije i dugotrajnog oporavka. Ovo je tretman izbora za muškarce i žene koji brinu o svom izgledu. Tretman je bezbedan i bezbolan, a rezultat je vidljiv odmah. Filerima se postiže prirodan i mladolik izgled lica, zategnuta i jedra koža, što je razlog za njihovu veliku popularnost širom sveta.

Postupak

-Tretman traje 10-ak minuta

-Izvodi se pod anestezijom ili anestetik kremom

-Rezultat je odmah vidljiv, a najbolji nakon dan, dva od tretmana. Dužina trajanja efekta prvi put je 6-12 meseci, a kasnije znatno duže.

-Pored kvaliteta hijaluronskih filera i stručnosti lekara izuzetno je značajan i estetski doživljaj lekara.

Hijaluronske filere primenjujemo osim za popunjavanje usana:

– pušačkih bora oko usana,

– dubokih bora od nosa do usana (nazolabijalnih bora),

– od usana prema bradi,

– popunjavanje interdentalne papile (u početnim fazama parodontopatije).

 

Mezoterapija

 

Mezoterapija je odlično rešenje ukoliko Vam je lice dehidrirano, a kreme ne pomažu, izgledate umorno iako imate dobar san i želite da se podmladite a da to bude sa merom.

Mezoterapija je medicinski postupak iniciranja aktivnih sastojaka u srednji sloj kože (mezoderm). Mezoterapija je vrlo individualna i zavisno od stanja kože apliciraju se hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva, koja podstiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva.

Koža se budi, postaje jedrija, vraća se  tonus i sjaj, a mimika i izraz lica ostaju potpuno očuvani.

Mezoterapijom se dobija intenzivnija hidratacija i ishrana same kože, a proces starenja se značajno usporava. Preporučuje se kao preventivni tretman za odlaganje starenja kože od 25. godine života, a gornja starosna granica ne postoji.

Mesolift je metoda mezoterapije kojom se tretiraju duboke bore lica ubrizgavanjem hijaluronskih filera, a nakon toga se radi mesoglow.

Sastav mezokotela čine vitamini, minerali, hijaluronska kiselina, amino kiseline, nukleinske kiseline, koenzimi, antioksidansi, itd. sve što već postoji u našoj koži.

Sa godinama, naša koža gubi kolagen, hidrataciju, elastičnost, tonus, volumen, odbrambene mehanizme…

Mezoterapijom se u kožu, na neophodnoj dubini, unosi upravo ono što joj nedostaje i što se vremenom gubi, pomažući joj da očuva svoju izvornu svežinu i mladolikost, stimulišući i aktivirajući njene unutrašnje procese koji su se smanjili i pasivizovali.

KONTRAINDIKACIJE

 Tretman ne treba raditi u trudnoći I tokom dojenja, kod obolelih od epilepsije, karcinoma, dijabetesa, kod osoba sa pejsmejkerom.

Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije u smislu iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ako postoji alergija na neki od sastojaka.

Trajanje tretmana je oko 45 min i optimalno je uraditi 3 vezana tretmana, na svakih 7-10 dana. Nakon toga se održavaju efekti 1xmesečno ili 4xgodišnje.